7 Haziran 2012 Perşembe

Lida İle Diyet Yaparken Bunlara Dikkat Edin


Diyetler yapmaya çalışırken, yoyo döngüsüne girmek, Kısıtlamalı Beslenme Hastalığı’nm sonuçlarından sadece biridir. Kilo sorunlarını diyetlerle çözmeye kalkışıp, bu çözümde ısrar edip obezleşenler gezegenimizde giderek “daha çok yer” kaplarken… olup bitenlerin en üzücü yönü tüm kabahat ve suçların… kolaylıkla ve utanmazca her zaman diyet kurbanlarının sırtına yüklenir olmasıdır.
■ Kimilerinde de, yemek, atıştırmak günün her anım dolduran, istila eden bir eyleme dönüşmekte, “ağız hiç durmamaktadır”.Örnekler sonsuza dek çeşitlendirilebilir, ama bazı ortak noktalar çok belirgindir:
■ Birey diyetçilerin söylediğinin tam aksine, yediği şeylerin kendisini şişmanlatmakta olduğunu bilmektedir. Ortada bir bilinç eksikliği, ya da sorumsuzluk filan yoktur. Yememeye çalışmakta, elinden geleni yapmakta, bir daha başlamayacağına her sefer söz vermekte… ama her defasında “yenilmektedir”.
■ Birey bu kontrol kayıplarından büyük rahatsızlık duymaktadır. Bir yandan ağırlığının yukarı doğru bir ok misali hareketlendiğini farkederek çok üzülmekte, bir yandan da kendini gemleyememenin utancını, sıkıntısını, yıpranmasını yaşamakta, kendini değersiz, eksik, kötü bulmakta… ve “istemeyerek”, kendini tutamayarak yedikleri ile kirlenmiş olduğunu düşünmektedir.
■ Birey tüm bu olanların -kendi kabahati ve yetersizliğiyle- sadece kendi başına geldiğine inanmakta, o anda bile milyonlarca insanın aynı sıkıntıları, aynı şekilde utanarak ve diğerlerinden gizlemeye çalışarak yaşamakta olduğunu aklına bile getirmemektedir…Diyetçilerin hep gözlerden, akıllardan saklamaya çalıştığı ise tüm bu kontrol kayıplarının denetimin kendisinden kaynaklandığıdır.
Bu unsurlar göz önünde bulundurulursa Lida diyet hapı ile sağlıklı kilo vermek mümkündür.Fakat bahsi geçen önerilerin harfiyet uygulanması koşulu ile.Bu işi bir merdiven olarak görün ve basamaklardan biri eksik  olursa merdivenden düşersiniz.Sizinde tahmin ettiğiniz gibi en önemli basamak Lida kapsüldür.Sizi amacınıza ulaştıracak olan bu yolda kararlı bir şekilde Lida ile beraber yürümelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder