12 Kasım 2012 Pazartesi

Bölgesel zayıflama için rejim tavsiyeleri

Bölgesel zayıflama için rejim tavsiyeleri


Bölgesel zayıflamaBölgesel kilo problemleri yediklerinizle çok ilişkili olup tembellikle en üst seviyelere çıkmaktadır. Karnınızda ve basen çevrenizde yağlanmalar söz konusu ise öncelikle kanınızdaki şekeri hızla yükselten gıdalar dediğimiz basit çaya konulan şekerler veya misafirliğe gittiğiniz zamanlarda ikram edilen misafir şekerlerinden uzak durmalısınız. 
Yine aynı şekilde sinsi olan meyveler muz, incir, üzüm, kavun, hurma gibi meyvelerden yine patates, havuç, mısır, bezelye, pancar gibi sebzelerden  yine makarna, un, pizza gibi hamur işlerinden ve en önemlisi tatlılardan uzak durmanız gerekiyor.
Diyetisyen Berrin YİĞİT‘e göre rafine yağlar diye adlandırılan fastfood ‘da kullanılan bisküvilerin içlerinde olan daha yağlı kızartmalarda kullanılan ve doymuş  yağ oranı yüksek olan yağlar kesinlikle bölgesel karın ve göbek problemi olan kişilerin uzak durması gereken gruptur.
Öte yandan bu yağlanmayı arttıran dolaşımın bozulması da çok büyük problemdir, ötem yapmanız. Tuzlu yiyecekleri de kesmeli, ama tuzu kesince tatsız tuzsuz mu yiyeceğiz diyenler için extra yemeğin üstüne tuz ekmemiz yeterlidir.  Yemek pişirirken 1 tatlı kaşığı tuzun bir zararı olmaz, fakat yeter ki yemek yeme esnasında üzerine eklemeyiniz.
Kalçalarım var daha bir armut tipi yağlanıyor ‘um diyenler için orda ki problem tamamen vücut yapınızla alakalı olup genetik bir problemedir. Çünkü genelde normal insanlar karna yağ almaktadır.  Basen problemi olan bayanların en güzel dikkat etmesi gereken husus yeterli ve dengeli beslenmesidir. Çünkü çok inatçı olmayacaktır o bölgedeki yağlanma siz kilo verdikçe zaten nerede yağ fazla ise oradan gidecektir.
En önemlisi egzersizi unutmayın, yani günlük yaptığınız bisiklet sürme, yürüyüş, yüzme gibi kardio aktiviteler yetmez, mutlaka o bölgelere local hareketleri de arttırmamız gerekir.  Bunları düzenli yapmanız gerekir 1 ay 3 ay değil hayat prensibi haline getirmelisiniz. Ben ne yaparsam yapayım zayıflayamıyorum mantığından kendinizi uzak tutarak azimli ve kararlı bir şekilde olursanız zayıflama için hiç bir probleminiz kalmayacaktır. Zayıflamayı anı kurtarma olarak değilde yaşam anlayışınız olarak benimserseniz ve yediklerinize dikkat ederseniz sağlıklı ve zayıf bir yaşam sürersiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder