12 Kasım 2012 Pazartesi

Bölgesel zayıflama için rejim tavsiyeleri

Bölgesel zayıflama için rejim tavsiyeleri


Bölgesel zayıflamaBölgesel kilo problemleri yediklerinizle çok ilişkili olup tembellikle en üst seviyelere çıkmaktadır. Karnınızda ve basen çevrenizde yağlanmalar söz konusu ise öncelikle kanınızdaki şekeri hızla yükselten gıdalar dediğimiz basit çaya konulan şekerler veya misafirliğe gittiğiniz zamanlarda ikram edilen misafir şekerlerinden uzak durmalısınız. 
Yine aynı şekilde sinsi olan meyveler muz, incir, üzüm, kavun, hurma gibi meyvelerden yine patates, havuç, mısır, bezelye, pancar gibi sebzelerden  yine makarna, un, pizza gibi hamur işlerinden ve en önemlisi tatlılardan uzak durmanız gerekiyor.
Diyetisyen Berrin YİĞİT‘e göre rafine yağlar diye adlandırılan fastfood ‘da kullanılan bisküvilerin içlerinde olan daha yağlı kızartmalarda kullanılan ve doymuş  yağ oranı yüksek olan yağlar kesinlikle bölgesel karın ve göbek problemi olan kişilerin uzak durması gereken gruptur.
Öte yandan bu yağlanmayı arttıran dolaşımın bozulması da çok büyük problemdir, ötem yapmanız. Tuzlu yiyecekleri de kesmeli, ama tuzu kesince tatsız tuzsuz mu yiyeceğiz diyenler için extra yemeğin üstüne tuz ekmemiz yeterlidir.  Yemek pişirirken 1 tatlı kaşığı tuzun bir zararı olmaz, fakat yeter ki yemek yeme esnasında üzerine eklemeyiniz.
Kalçalarım var daha bir armut tipi yağlanıyor ‘um diyenler için orda ki problem tamamen vücut yapınızla alakalı olup genetik bir problemedir. Çünkü genelde normal insanlar karna yağ almaktadır.  Basen problemi olan bayanların en güzel dikkat etmesi gereken husus yeterli ve dengeli beslenmesidir. Çünkü çok inatçı olmayacaktır o bölgedeki yağlanma siz kilo verdikçe zaten nerede yağ fazla ise oradan gidecektir.
En önemlisi egzersizi unutmayın, yani günlük yaptığınız bisiklet sürme, yürüyüş, yüzme gibi kardio aktiviteler yetmez, mutlaka o bölgelere local hareketleri de arttırmamız gerekir.  Bunları düzenli yapmanız gerekir 1 ay 3 ay değil hayat prensibi haline getirmelisiniz. Ben ne yaparsam yapayım zayıflayamıyorum mantığından kendinizi uzak tutarak azimli ve kararlı bir şekilde olursanız zayıflama için hiç bir probleminiz kalmayacaktır. Zayıflamayı anı kurtarma olarak değilde yaşam anlayışınız olarak benimserseniz ve yediklerinize dikkat ederseniz sağlıklı ve zayıf bir yaşam sürersiniz.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Sigara sonrası neden kilo alıyoruz

Sigara sonrası neden kilo alıyoruz



sigara icmeyin Sigara sonrası neden kilo alıyoruz
Sigarayı bırakmak istemenize rağmen kilo almaktan mı korkuyorsunuz? Telaşlanmayın… Özel diyet mönüsüyle kilonuzu sabit tutarak, hatta zayıflayarak bu kötü alışkanlığınızdan kurtulmanız mümkün
Ülkemizde sigaranın kapalı ilanlarda içilmesinin yasak olduğu şu günlerde, sigarayı bırakmak sizin için çok büyük bir fırsat. Oysa birçok kişinin kafasında ‘sigarayı bırakanlar kilo alır’ gibi olumsuz bir düşünce vardır. Başlarda birkaç kilo alınsa da, genel olarak sigarayı bırakırken kilo vermek mümkün.
Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, sigarayı bırakan erkeklerin a’i, kadınların ise Q’i sigarayı bıraktıktan sonra, bir ya da iki kilo alıyorlar. %23’ü ise kilo veriyor. ‘Önce zayıflayayım, sonra sigarayı bırakırım’ fikri çok doğru bir yaklaşım değil. En doğrusu, sigarayı bırakmaya niyet eden kişinin sigarayı bırakmadan önce beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek üzere bir beslenme ve diyet uzmanı ile görüşmesi.
Neden kilo alınıyor?

Sigara bırakılınca nikotin sebebiyle metabolik hızda azalma yaşanabilir, buna engel olmak için düzenli bir egzersiz programına başlanarak tedbir alınabilir. Spor yapanların sigarayı bırakma başarısı yapılan çalışmalarda iki kat daha fazla bulunmuş.
Sigarayı bıraktığınızda kan şekerinizde düzensizlik oluşabilir ve canınız tatlı isteyebilir. Bunu önlemek için şekersiz çiklet çiğnemeyi, şeker ihtiyacınızı meyvelerden ya da taze sıkılmış meyve sularından karşılamayı deneyebilirsiniz. Ancak her 1 çay bardağı taze meyve suyunun yaklaşık 45 – 50 kalori içerdiğini de unutmayın.
Bu sebeple maden suyu ile karıştırmak iyi bir çözüm olabilir. Sigarayı bıraktıktan sonra kalorili içecekleri çok fazla içmeyin, genelde bu içecekler sigarayı hatırlatabilir, diğer yandan sigara bırakılınca sinirlilik ve gerginlik olabilir ve kafein ile bu huzursuzluğu arttırabilirsiniz.
Sigarayı bıraktıktan sonra…
Tat alma duyusunun artmasıyla yiyeceklerin tat ve kokusu daha iyi hissedilir. Sigarayı bırakan kişi tütünden aldığı damak zevkini yiyeceklerden almaya yönelir. Sigara genelde iştahı kapar. Sigara bırakılınca iştah açılabilir. Genelde sigara yemeğin bitiş sinyalidir.
Kalabalık ve uzun sohbetlerin olduğu ortamda kişi yemek yemeye sürekli devam edebilir ve eskiye oranla daha fazla yiyecek tüketir. Bu durumda diş fırçalamak veya naneli şeker ile yemeği sonlandırmak çözüm olabilir. Öğün aralarında acıktıkça, taze sebzelerden (marul, domates gibi) salatalar hazırlayarak, yağsız tüketebilirsiniz.
Sos olarak yağsız soslar, yoğurt ve limon kullanılabilir. Hem tokluk hissi verecektir hem de eksik beslenmiş olduğunuzu düşünerek biraz daha açığı kapatmaya yönelik beslenmiş olacaksınız.
Daha sık meyve tüketin
Daha önce böyle bir alışkanlığınız yoksa meyve salataları hazırlayıp bunu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Şekeri bırakın. Tatlı ve çikolata tüketiminizi sınırlandırın. Nadiren kendinizi ödüllendirmek için sütlü veya meyveli hafif tatlılardan (kaymaksız ayva, kabak gibi) tüketmeye çalışın.
Kepekli ekmek tüketin. Hem daha çok tokluk hissi yaratacak, hem de B grubu vitaminlerle çok zengin olduğu için sağlıklı beslenme açısından faydalı olacaktır.
Öğün sayınızı artırın. Azar azar ve sık beslenin. Bir gün içinde 5- 6 öğünde beslenmek her zaman en iyisidir.
Sigarayı bırakan kişi büyük bir başarı gerçekleştirdiği için kendisini ödüllendirmek ister, eğer ödül olarak yüksek miktarda kalori içeren besinleri seçerse ve bu durum uzun sürer ise sağlıksız beslenme alışkanlığı oluşabilir.

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA UZMANI

Zayıflamanın en önemli kriteri zayıflamaya hazır ve kararlı olmaktır. Diğer önemli konu ise sağlıklı zayıflamaktır.Çünkü sağlıklı zayıflama sağlanırsa verilen kilolar geri alınmaz.Şişmanlıkta saptanan şey insanın sinir sistemine bir virüs bulaşmış gibi oluyor . Bu virüs sizin kilo vermeniz için gerekli olan doğru beslenme ve hareket alışkanlıklarınızı olumsuz etkiliyor . Boşver şimdi yürüme sonra yürürsün, bu kek çok güzel 1 dilim daha ye gibi uyaranlar gönderiyor. Onun için ilk başta bu virüsleri silmek lazım. Ender Saraçtan sağlıklı zayıflama önerileri : Bitki çayları zayıflamaya karar verenlere destek olacak ve cesaret verecektir. Günde 2 – 3 fincan içilebilir. Mesela iştahınız çok fazlaysa ; ıhlamur çayı -
sindiriminiz zayıfsa ; zencefil çayı çok yiyorsanız ; adaçayı metabolizmayı canlandırmak için ; yeşil çay bağırsakları çalıştırmak için ; sinemaki çayı şekeriniz yüksekse ; kekik çayı gibi bitkisel çaylar tüketebilirsiniz. Haftada 3-4 gün 1.5 saat civarında orta sporlar mesela tempolu yürüyüş , hafif koşu , fitness , aerobik , yüzme vb. isteğe bağlı olarak yapılmalı.Ağır egzersiz ve spor yapılmamalıdır. Diyetlerde baharatlar çok önemlidir. Mesela zencefil yağları yakar , zerdeçal karaciğerden toksinleri attırır , biberiye antioksidandır , sarımsak zayıflamaya yardımcı olur. Bir de ayurveda tabletleri var bunlar yan etki oranı oldukça düşük , zayıflamaya yardımcı olan doğal preparatlardır. Bu tabletler ise metabolizmayı canlandırıyor , iştahın azalmasına katkıda bulunarak kişinin incelmesini sağlıyor.